Concert la Peștera Românești. Artkammerorchester, la ediția cu numărul 38

peștera românești

foto: Concertul de la Românești, 2019, ultima ediție înainte de pandemie

Dacă e octombrie, este concert în Peștera Românești. După doi ani în care evenimentul nu s-a putut ține cu public, duminică are loc ediția cu numărul 38. Protagoniști în acest an sunt cei de la Artkammerorchester, director artistic Ovidiu Rusu,

Tradiția se păstrează în Munții Poiana Ruscă. Duminică, 23 octombrie, de la ora 13, are loc, în Peștera Românești, un nou concert. Anul acesta, la ediția cu numărul 38 a speleoconcertului, cântă în peșteră Artkammerorchester, director artistic Ovidiu Rusu, cu soliștii Lăcrămioara Cristescu, Cristian Rudic, Cosmin Ifrim și Dan Patacă.

Drumul spre peșteră pleacă pe potecă marcată din satul Românești și durează aproximativ o oră. „Accesul publicului la concert este gratuit, în limita asigurării siguranței în peșteră. Publicul poate intra doar după ora 12,30. Vă rugăm să respectați indicațiile organizatorilor și să lăsați artiștii și speologii să pregătească evenimentul”, transmit organizatorii.

Primul concert din Peștera Românești a avut loc în octombrie 1984. Doctorul Constantin Lupu, membru fondator al Asociaţiei Sportive Speotimiş Timişoara, a venit cu ideea acestui eveniment inedit. El a „prins”, astfel că, de atunci, se repetă în fiecare toamnă. În Peștera Românești se cântă, de obicei, muzică clasică, neapărat Mozart, dar, de-a lungul anilor, aici s-a cântat și rock, și jazz, și blues, și muzică electronică.

Speleoconcertul cu numărul 38 este organizat de Fundația Academică Culturală Timișoara – FACT, CJ Timiș, CCAJ Timiș, Speotimiș și Casa Studenților, cu sprijinul Primăriei Tomești.

About Post Author