Conacul Mocioni caută iar diriginte de șantier. Până acum nu a vrut nimeni

conacul mocioni

sursa foto: Facebook / Conacul Mocioni din Foeni

CJ Timiș a scos din nou la licitație, a doua oară în mai puțin de o lună, contractul pentru dirigenție de șantier la reabilitarea de la Conacul Mocioni. Prima procedură a fost anulată, din lipsă de oferte.

Contractul de execuție pentru reabilitarea de la Conacul Mocioni din Foeni a fost semnat în decembrie 2021, cu asocierea condusă de TT & Co Solaria Grup. Aceasta s-a angajat că va face lucrarea la un preț de 11,6 milioane de lei, cu TVA, cam cu 800.000 lei mai puțin decât maximul oferit de CJ Timiș. Cam 80% din bani vin din programul Ro-Cultura, prin granturi norvegiene. Investiția va fi realizată într-un parteneriat cu islandezii de la North Consulting.

Lucrările vizează reparații la pod, refacere tencuieli în interior și pe fațadă, tavane plate, tavane boltire, refacere / păstrare pardoseli de parchet, pardoseli noi, placări faianță, restaurare tâmplării existente și tâmplărie nouă din lemn stratificat. Scara interioară a conacului va fi reconstruită.

Șantierul trebuie finalizat în 36 de luni. Pe durata lui, CJ Timiș vrea să organizeze diverse activități și spectacole la conac, „având menirea să mediatizeze și să promoveze obiectivul”. Între timp, în curtea conacului au intrat la muncă arheologii, fiind deja descoperită o necropolă, în care erau câteva sute de schelete.

CJ Timiș trebuie să găsească și un diriginte de șantier. Oferă pentru acest contract puțin peste 228.000 de lei, cu TVA. Prima licitație, lansată în 7 iunie, a fost anulată, după ce nu s-a arătat nimeni interesat. Firmele sunt așteptate să depună oferte până în 11 iulie.

About Post Author