Conacul Mocioni are constructor. CJ Timiș a semnat contractul

sursa foto: www.prinbanat.ro

La trei luni de când a lansat licitația, CJ Timiș a semnat, la finele săptămânii trecute, contractul pentru reabilitarea de la Conacul Mocioni. Firma este la a doua procedură câștigată cu o instituție a statului, în ultima lună.

În luna septembrie, CJ Timiș a lansat licitația pentru proiectare și execuție pentru reabilitarea de la Conacul Mocioni din Foeni. Suma maximă oferită era de 12,8 milioane de lei, cu TVA. Cea mai mare parte – adică 80% – din acești bani vin din programul Ro-Cultura, prin granturi norvegiene. Investiția va fi realizată într-un parteneriat cu islandezii de la North Consulting.

Lucrările vizează reparații la pod, refacere tencuieli în interior și pe fațadă, tavane plate, tavane boltire, refacere / păstrare pardoseli de parchet, pardoseli noi, placări faianță, restaurare tâmplării existente și tâmplărie nouă din lemn stratificat. Scara interioară a conacului va fi reconstruită.

Cine a câștigat licitația

Au fost depuse două oferte, de la două asocieri, după cum urmează: Ila Vorhaben – Novartis – Caloria SRL și T.T. & Co Solaria Grup – Samino Tehnic SRL – Graphic Space – Euras – Betavolt Alpine.

La finele săptămânii trecute, CJ Timiș a semnat contractul de execuție cu asociearea condusă de TT & Co Solaria Grup. Aceasta s-a angajat că va face lucrarea la un preț de 11,6 milioane de lei, cu TVA. Șantierul trebuie finalizat în 36 de luni și, pe durata lui, CJ Timiș vrea să organizeze diverse activități și spectacole la conac, „având menirea să mediatizeze și să promoveze obiectivul”.

La începutul lunii decembrie, T.T. & Co Solaria Grup, alături de încă două firme din această asociere, a câștigat și licitația organizată de PMT, pentru construirea a două noi corpuri de clădire de la Școala Generală 30. Asta, după ce a contestat procedura.

Povestea conacului poate fi citită aici.