Complexul sportiv din Calea Lipovei nu are autorizație de construire. Cine a uitat s-o prelungească

calea lipovei

„Proiectul asumat de administrația liberală” în Calea Lipovei – mult discutatul complex sportiv – nu mai are autorizație de construire. Aceasta a expirat, nimeni n-a prelungit-o, așa că lucrările nu pot începe.

Fostul primar Nicolae Robu a reclamat, de mai multe ori, pe rețelele de socializare faptul că noua administrație nu dă drumul lucrărilor la complexul sportiv promis de mai mulți ani în Calea Lipovei. Contractul de peste 24 milioane de lei a fost semnat spre finele lunii decembrie. El a fost câștigat la licitație, din a doua încercare, de asocierea Bauerhof Agrobanat SRL – Constructim.

În ultimul plen din 2020, consilierul Adrian Lulciuc (PNL) l-a interpelat pe primarul Dominic Fritz pe această temă. „Când încep lucrările la complexul din zona Lipovei? Întreabă cetățenii despre acest proiect asumat de administrația liberală”, a spus Lulciuc.

Ce a uitat să facă „administrația liberală”

Răspunsul a venit prompt. „Ați spus că este un proiect al administrației liberale. Din păcate, administrația liberală a uitat să prelungească autorizația de construcție. Momentan, acest proiect nu are autorizație de construcție. Vom putea demara lucrările numai după eliberarea unei noi autorizații. Aceasta va trebui să urmeze toate reglementările în vigoare”, a explicat Dominic Fritz.

Liberalul a insistat:„Nu cred că le putem răspunde cetățenilor că a expirat autorizația de construcție de la primărie. Aș vrea, dacă se poate, să ne avanseze cineva un termen, șase luni, opt luni. Ne-ar trebui orientativ un termen”. „Depinde de cât de clară este situația juridică pentru a obține autorizația de construcție. Dacă totul este în regulă, cu siguranță această autorizația se va obține cât de rapid e posibil și vom putea începe lucrările. Contractul este semnat (…) Direcția de Urbanism verifică dacă și cum se poate elibera această autorizație și apoi putem începe”, i-a răspuns edilul șef.

Vă reamintim, fosta conducere a PMT a promis ani buni trei complexuri sportive de cartier: în Calea Lipovei, Calea Buziașului și Calea Șagului. Cel din Lipovei este în faza cea mai avansată. Celelalte două nu au încă proiecte tehnice.