Combinatul Smithfield, închis timp de șapte zile. Sunt 93 de angajați cu coronavirus

pestă porcină

foto: Arhivă

Decizie extremă la cea mai mare unitate de procesare carne din Timiș. Combinatul Smithfield va fi închis timp de o săptămână, după ce a fost confirmat un focar foarte mare de coronavirus. Și încă nu au venit rezultatele tuturor testelor.

La combinatul Smithfield, primele cazuri de coronavirus au apărut la începutul săptămânii. A fost vorba atunci de câțiva muncitori vietnamezi. S-a început testarea masivă a angajaților, iar rezultatele nu a fost îmbucurătoare. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu coronavirus 56 de persoane. Asta duce la 93 numărul angajaților infectația cu Sars-Cov2.

„S-a decis suspendarea activității întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie. Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maximum 48 de ore înainte, cu rezultat negativ”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Potrivit aceleiași surse, sunt în desfășurare încă anchetele epidemiologice. Bolnavii confirmați sunt asimptomatici, spune DSP, așa că sunt în izolare. De la Smithfield au fost recoltate 804 teste. Rezultatele au venit, până acum, doar pentru 488 dintre acestea.

About Post Author