Cod galben și portocaliu de ploi, de Crăciun, în vestul României

cod galben

Nici vorbă de zăpadă în vestul României, de Crăciun și imediat după. Temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, așa că precipitațiile sunt sub formă de ploaie.

În județele Arad și Timiș este cod galben de ploi până duminică, 26 decembrie, la ora 12. Va ploua însemnat cantitativ, iar precipitații vor depăși 25-40 l / mp.

În județele Caraș-Severin și Hunedoara, precum și în zonele înalte din Arad, Bihor și Timiș este cod portocaliu. Acesta este valabil tot până duminică, 26 decembrie, la ora 12. Vor fi precipitații abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși 40-50 l / mp și, pe arii restrânse, 70 l / mp.

La nivel național este în vigoare până marți, 28 decembrie, la ora 10, o informare meteo. Aceasta vizează precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului. Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în Crișana.

Pe parcursul zilei de luni, 27 decembrie, vântul va prezenta intensificări temporare în sud-vestul Banatului, cu viteze de 40-50 km / h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60-70 km / h, spulberând zăpada.