Cod galben de vânt în Timiș, cod portocaliu la munte, în Caraș-Severin

vestul României

foto: Arhivă

Vânt puternic, de luni seară până marți dimineață, în toată țara. Vor fi avertizări de cod galben și portocaliu, iar în zonele montane înalte rafalele pot ajunge și la 140 km / h.

Codul galben care va afecta și județul Timiș, deci și Timișoara, va fi în vigoare în intervalul luni, 17 ianuarie, ora 16 – marți, 18 ianuarie, ora 8. Vor intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

Vântul va prezenta intensificări în toată zona de vest. La munte vor fi rafale de 80-110 km/h, iar în rest vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55-65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1.700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În zonele înalte din toată țara, în același interval va fi valabil un cod portocaliu. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada. troienită.

About Post Author