Cod galben de ploi și ninsori în vestul României

Urmează câteva zile de iarnă în unele județe din vest. În Timiș va fi cod galben de ploi. În zonele înalte din Bihor, Caraș-Severin și Hunedoara, vremea rea se prelungește până miercuri.

ploi

foto: Arhivă

Primul cod galben este valabil în perioada 14 martie, ora 16 – 15 martie, ora 14. El vizează ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona înaltă de munte. Avertizarea include județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. În vestul țării va ploua pe arii extinse, iar la munte, la peste 1.700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă cumulate cumulate vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, în zonele joase, iar pe creste, peste 60 km/h, spulberând zăpada.

Al doilea cod, valabil în intervalul 15 martie, ora 14 – 17 martie, ora 20, vizează ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și viscol la altitudini de peste 1.500 m. El acoperă județul Hunedoara și zonele de munte din Bihor și Caraș-Severin. Vor fi precipitații, local însemnate cantitativ, îndeosebi în zonele de deal și munte, unde se vor cumula cantități de apă de peste 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

La munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În rest, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, mixte la deal. La munte, la peste 1.500 m, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55-75 km/h, iar începând din dimineața zilei de marți, pe creste rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea,

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în zonele mai joase.

About Post Author