Cod galben de ninsoare. 20 de tone de antiderapant, împrăștiate noaptea trecută în Timișoara

cod galben

Foto: arhivă

Cinci utilaje au „patrulat” noaptea trecută prin Timișoara, pentru a împrăștia antiderapant. A întrat în vigoare, până duminică dimineață, un cod galben de ninsoare pentru tot vestul României. Cei de la PMT anunță că numărul de utilaje va crește.

În Timișoara a fost în vigoare, noaptea trecută, o informare de vreme rea, potrivit căreia ar fi trebuit să ningă.. Între orele 23,30 și 4,30, s-a intervenit cu cinci utilaje, pentru prevenirea formării poleiului, în zonele Calea Șagului, Calea Buziașului, Calea Martirilor, Calea Lipovei, Calea Aradului, Torontalului, Mehala, Pod Polonă, Pod Șagului, Pod Muncii, Pod Ovidiu Balea

„S-au împrăștiat circa 20 tone material antiderapant pe o suprafață de 535.357 mp. În prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale. Numărul de utilaje pentru intervenții va crește, în funcție de condițiile meteo”, transmite PMT.

Între timp, meteorologii au emis un cod galben. Acesta este valabil până duminică, 9 ianuarie, la ora 10. În partea de vest a țării, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă în medie de 10-15 cm. La munte va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h în sudul Banatului. Pe creste va fi viscol. Codul galben va afecta aproape jumătate de țară.

Puteți sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire din Timișoara la numerele de telefon0737-770.527, 0356-401.051, 0356-401.052, 0356-918, dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop.