Centru de tineret, deschis în punctul termic din cartierul Dacia / FOTO

Centru de tineret

Cartierul Dacia va avea centru de tineret. Tot într-un vechi punct termic și tot reabilitat de voluntari. Se deschide marți, 14 decembrie, și este coordonat tot de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), prin programul Youth Centres UP.

„După peste două săptămâni de lucru, spațiul recondiționat de voluntari internaționali, voluntari naționali și tineri din comunitatea timișoreană vă așteaptă să-i treceți pragul începând cu ora 16, pentru a vă bucura de un recital de chitară și alte activități pe care le-am pregătit pentru voi. Ne vedem, astfel, pe str. Brândușei nr. 9, pentru a sărbători împreună deschiderea unui nou spațiu dedicat tinerilor”, anunță cei de la FITT.

Reamenajarea punctului termic din Dacia și transformarea lui în centru de tineret face parte din proiectul Youth Centres UP II // Tineri pentru comunitate. El a pornit la drum în 2019. Voluntari din toată Europa au construit, în acea vară, la Timișoara, cinci centre de tineret, în cinci cartiere. Cele cinci puncte sunt în Lipovei, Iosefin (Aleea Poeniței nr. 2), Calea Șagului (str. Gavril Musicescu), Aradului Vest (str. Dej 4) și Soarelui (str. Martir Nicoară Elena, nr. 5). Au fost peste 125 de tineri implicați. Anul 2020 a pus un pic în așteptare planurile celor de la FITT, de a extinde acest program. Acum însă, lucrurile s-au putut mișca din nou.

Finanțarea pentru acest proiect a fost asigurată prin Corpul European de Solidaritate și prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Accesul la evenimentul de marți după-amiază se face în conformitate cu regulile în vigoare în acest moment: certificat verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.