Cazan de 30.000 de euro pentru centrală termică, donat la Spitalul „Victor Babeș”

Cazan

Spitalul „Victor Babeș” a rezolvat problema încălzirii, care ar fi putut deveni gravă, în cazul în care temperaturile exterioare ar fi scăzut foarte mult. Cazanul defect a cărui reparație ar fi costat foarte mult a fost înlocuit cu unul modern, primit donație.

La spital existau două cazane pentru producerea agentului termic, însă, unul a suferit o avarie majoră, iar reparația lui nu ar fi fost rentabilă. Astfel, s-a optat pentru înlocuirea echipamentului. Noul cazan, a fost primit donațiew din partea lanțului Profi. o

„Exact ca în cazul bătrânului panou electric, înlocuit în urmă cu câteva săptămâni, exista riscul unei avarii. O asemenea defecțiune la sistemul de producere a agentului termic ar fi dus la imposibilitatea încălzirii spitalului. Am fost singura unitate sanitară din Timișoara care nu a avut de suferit din cauza crizei de la compania de termoficare Colterm. Cu un cazan defect, orice avarie la cel de-al doilea echipament ne-ar fi lăsat în frig”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul de la „Babeș”.

Mutat cu… macaraua

„Această contribuție se înscrie în seria acțiunilor noastre în favoarea sănătății. Acestea au inclus dotarea unui vaccinobuz care să faciliteze vaccinarea în județ, donații de echipamente specializate și a unui vehicul frigorific ce permite DSP Timiș să transporte vaccinurile la temperaturile recomandate de producatori”, spune, la rândul lui, Călin Costinaș, director general adjunct Profi.

Noul cazan este complet automatizat. Din cauza greutății, de peste 1,5 tone, a fost necesară folosirea unei macarale pentru montarea lui. Achiziția lui a costat 30.000 de euro. „Multe dintre investițiile care s-au făcut în ultimii ani la Spitalul «Victor Babeș» au fost posibile datorită ajutorului comunității locale. Toate acestea înseamnă pentru noi o recunoaștere a eforturilor depuse în acești aproape doi ani de luptă împotriva unui virus care ne-a schimbat tuturor viețile”, mai spune dr. Oancea.

Primele probe cu noul cazan vor fi făcute săptămâna viitoare, după instalarea completă a echipamentului de automatizare.

About Post Author