Caniculă, urmată de vijelii, marți. Sunt așteptate 37 de grade până vineri

cod galben

E cod portocaliu de caniculă marți, în Timiș, dar seara sunt așteptate vijelii. Meteorologii spun că nu scăpăm de căldură nici în zilele următoare.

Marți, 26 iulie, în Bihor, Arad, Timiș, vestul județului Caraș-Severin și zona joasă din județul Hunedoara este în vigoare un cod portocaliu de caniculă. După-amiaza se vor înregistra valori termice de 37-39 de grade, iar noaptea, acestea nu vor coborî sub 20-22 de grade.

În intervalul 26 iulie, ora 18 – 27 iulie, ora 3, va fi cod galben de intensificări ale vântului și vijelii. Avertizarea este valabillă în Bihor, Arad, Timiș, vestul județului Caraș-Severin, zona de munte din nordul și vestul județului Hunedoara. Vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

În perioada 27 – 29 iulie este cod galben de căldură în Arad, Timiș, Caraș-Severin, și Hunedoara. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

About Post Author