Candidații la Primăria Timișoara, chestionați de arhitecți, peisagiști și urbaniști

Primăria Timișoara

Trei întrebări esențiale pentru bunul mers al unui oraș. E „chestionarul” la care sunt invitați să răspundă candidații la Primăria Timișoara. Vor să știe răspunsurile trei asociații profesionale a căror activitate este strâns legată de mediul urban.

„Calitatea vieții în oraș este în mod direct influențată de spațiul public și de mediul construit. Având în vedere acest lucru, subscrisele asociații profesionale, cu atribuții legal stabilite în domenii direct legate de mediul urban, doresc să adreseze public candidaților la funcția de primar al municipiului Timișoara câteva întrebări”, transmit cele trei organizații. Iată și întrebările.

Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala teritorială Timiș

În ultimii 30 de ani, în Timișoara nu s-a construit nici o clădire publică iconică. Toate construcțiile reper ale orașului (Catedrala, Opera etc.) sunt fie construite înainte de 1989 sau sunt investiții private. Care este viziunea dumneavoastră legată de construirea, în viitorul apropiat, de către administrație a unor construcții publice care sa devină repere arhitecturale remarcabile?

Registrul Urbaniștilor din România (RUR)

În 2020, Timișoara are un Plan Urbanistic General (PUG) elaborat și aprobat acum 20 de ani. De 10 ani se lucrează la noul PUG și nu există un orizont clar când se va aproba. În contextul în care PUG-ul e un instrument esențial în dezvoltarea sustenabilă a orașului cum vedeți viitorul Timișoarei și ce veți face pentru remedierea situației?

Asociația Peisagiștilor din România-AsoP, Filiala Teritorială Vest (AsoP Vest)

Timișoara se confruntă cu lipsa de date reale legate de situația spațiilor verzi (suprafață, număr de arbori și starea lor starea fitosanitară, valoarea patrimonială și comunitară etc). Care sunt soluțiile propuse pentru aducerea la zi a acestor informații și ce strategie de înverzire aveți pentru oraș?

Candidații sunt invitați să înregistreze răspunsurile sub forma unor scurte materiale video. Vă reamintim, sunt 15 candidați la Primăria Timișoara: 13 din partea unor partide și doi independenți.

About Post Author