Bazin de înot de 1,2 milioane de euro, la Jimbolia. Există momentan SF, urmează și proiect

bazin

La doi ani și jumătate de când a fost lansată ideea, CJ Timiș are primul studiu de fezabilitate pentru un bazin de înot. Este vorba despre cel din Jimbolia, a cărui construcție ar putea începe anul viitor.

În primăvara lui 2017, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, anunță că instituția pe care o conduce vrea să construiască bazine de înot în cele opt orașe din județ. Acum, el spune că s-a reușit întocmirea primului studiu de fezabilitate. Se întâmplă la Jimbolia, prima localitate care a pus la dispoziția CJ terenul și întreaga documentație necesară.

„Am demarat acest proiect în urmă cu ceva timp, în ideea de a realiza o bază sportivă, un bazin de înot, în opt orașe, pentru a acoperi întreg județul pentru practicarea înotului. Acest proiect duce în două direcții – punerea la dispoziție a bazinelor de înot pentru cetățeni, pentru practicarea înotului de agrement, dar și bazin de înot didactic (…) Studiul de fezabilitate a fost predat și ne dă o valoare estimată a acestei investiții de aproximativ 6 milioane de lei”, a declarat Dobra.

Este vorba de un bazin cu o lungime de 25 metri, cinci culoare de înot și o adâncime variabilă, de la 1,2 la 1,8 metri, cu block-starturi. Va exista, de asemenea, o rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Bazinul va putea fi folosit simultan de 65 de persoane: două clase de copii, plus cadrele didactice. Pasul următor este scoaterea la licitație a proiectului tehnic și a execuției. Încă se lucrează la caietul de sarcini, dar șeful CJ e optimist și spune că șantierul va începe în 2020. La finalizarea lucrărilor, construcția va fi predată spre administrare către primăria din localitate.

About Post Author