29 noiembrie 2020

Bărbatul de 47 de ani de la Timișoara nu mai are coronavirus. Al doilea test negativ

coronavirus

Al doilea român s-a vindecat de coronavirus. Bărbatul de 47 de ani internat marți este la al doilea test negativ și e posibil să fie externat vineri. Și „pacienta zero” de la Timișoara este negativă la Covid – 19.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, bărbatul a ieșit din nou negativ la testele efectuate. Asta, după ce și testul făcut miercuri a avut același rezultat. Joi, și testul făcut femeii de 38 de ani, prima diagnosticată cu coronavirus la Timișoara, a fost negativ. Este încă pozitiv băiatul de 16 ani care a fost internat miercuri. El nu are însă niciun fel de simptome.

În Timiș sunt 544 persoane izolate la domiciliu si monitorizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Angajați DSP au recoltat joi probe de la contacții adolescentului internat miercuri. Este vorba despre 18 colegi de clasă, 4 persoane de la unitatea unde a făcut practică și care i-au făcut instructaj de protecția muncii, respectiv asistenta medicală care i-a sânge pentru analizele de dinainte de practică. Colegul de bancă al tânărului s-a prezentat din proprie inițiativa la Spitalul de Boli Infecțioase „Dr.Victor Babeș”. El a fost testat, iar testul a fost negativ.

De aseamenea, joi s-au recoltat probe și de la 4 contacți apropiați ai primei paciente pozitive. Cel mai probabil, bărbatul de 47 de ani cu două teste negative ar putea fi externat vineri, urmând să rămână izolat la domiciliu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: