Banat Brunch, în premieră pe dealuri, la Zolt

banat brunch

sursa foto: Facebook / Mic dejun la Margina

Satul Zolt nu ți se așterne pur și simplu în drum, trecând pe-acolo cu mașina. Este o așezare pe care trebuie să o cauți la poalele Munților Poiana Ruscă. Are case din pământ și piatră și o biserică de lemn ridicată în secolul XVIII. Trebuie să descoperiți singuri farmecul zonei, iar sâmbătă, 2 iulie,
puteți face asta în mod special.

La Zolt, în gospodăria lui Mihai Iamandi, are loc prima ediție Banat Brunch. La aperitiv veți avea de ales între zacuscă de ciuperci, slană, caș sau telemea, cârnați și salam de casă, dar veți putea încerca și… untură de struț! Mâncați câte puțin din toate, fiindcă altfel nu va avea loc felul principal. În meniu se găsesc ciorbă de salată verde cu găigană și slăninuță afumată, zupă de găină cu tăiței de casă, papă – tocaniță din cârnați și carne îngroșate cu faină de cucuruz, ampren – ouă cu ceapă, făină și piparcă sau fripătură de găină și porc la cuptor cu dulceață de ardei iute și crumpi răntăliți cu piparcă. Urmează și ceva dulce: donțuri (gemuri și compoturi de casă), pancove de la mama Ana, plăcinte cu mere de la mama Ruță sau lapte la cuptor (macaroane cu brânză dulce, stafide, smântână și ou)

Pentru că se anunță o zi fierbinte, o să vă puteți răcori cu sirop de merișoare sau muguri de brad, limonadă, socată, ceai rece de mentă cu lavandă sau, pur și simplu, apă de la fântână De la producătorii locali puteți lua pentru acasă fructe de pădure, brânză, unt sau smântână. Veți putea face, de asemenea, o vizită la biserica de lemn din Zolt sau o drumeție pe Valea Mare

Totul începe la ora 11, iar înscrierile se pot face AICI.

About Post Author