Arhiepiscopia Timișoara donează 16 paturi pentru secția de chirurgie cardiacă pediatrică

chirurgie cardiacă

Arhiepiscopia Timișoarei va dona 16 paturi de spital speciale, pentru viitoarea secție de chirurgie cardiacă pentru copii de la Institutul de Boli Cardiovasculare. Primele șase au ajuns la destinație.

Arhiepiscopia Timișoarei se implică în demersurile de creare a unei secții de chirurgie cardiacă pentru copii la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde. Vor fi donate 16 paturi de spital cu funcțiuni complexe, în valoare de aproximativ 5.000 de lei fiecare. Donația se face prin Fundația Filantropia Timișoara, cu sprijinul SC Profi Romania. Paturile, model TM-D 4062, au două motoare electrice și patru secțiuni și vin dotate cu saltea în trei secțiuni prevăzută cu husă impermeabilă.

Demersurile pentru reluarea intervențiilor chirurgicale pe inimă la copii, după aproape 20 de ani, sunt foarte avansate. Astfel de intervenții au fost făcute la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) până în 2004.

Procedurile ar putea fi reluate până la sfârșitul anului, dar depinde și de asigurarea resursei umane. „Îmi doresc ca în viitor să ajungem la 200 de operații de copil și nou-născut pe an. Estimez că în 2-3 ani vom fi deja o clinică care lucrează și cu un asemenea volum de muncă”, spune, în luna septembrie, dr. Constantin Luca, managerul de la IBC.

About Post Author