Arafat contestă anularea ordinul de carantină. Horetim propune un experiment

Şeful DSU, Raed Arafat, va contesta decizia de anulare a ordinului de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara. Între timp, cei de la Horetim le propun celor care susțin carantina un… experiment. În nota ultimului an.

Ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a decis să prelungească restricţiile la Timişoara cu trei zile, peste o hotărâre luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, a fost anulat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti. Arafat a anunțat însă că va contesta decizia.

„Nu este definitiv, încă mai avem Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte. Fără nicio discuţie (că va ataca sentinţa – n.r.) şi vreau să explic. Motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, 72 de ore, (…) este pentru că era o primă dată, un lucru fără precedent, într-un comitet pentru situaţii de urgenţă să se pună sub semnul întrebării şi să se forţeze chiar împotriva recomandării autorităţilor sanitare şi de către persoane care nu sunt în domeniu”, a declarat, la Digi 24, șeful DSU.

Horetim: „Doar dezinformări și haos”

Între timp, cei de la Patronatul Horetim, care au contestat ordinul la Curtea de Apel București, au reacționat și ei.

„Am demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că în spatele acestei decizii «spontane» de carantinare au fost motive nelegale, că s-a exercitat un abuz de putere asupra unei comunități care a decis că se poate responsabiliza și fără aceste măsuri extreme (…) Nu s-a lămurit nimeni dacă industria ospitalității este sursa acestei explozii de îmbolnaviri sau nu! Nu există nicio dovadă. Doar dezinformări, imagine publică și haos (…) Propunem domnului Arafat, domnului prefect al județului Timiș, Zoltan Nemeth, domnului primar al Timișoarei, Dominic Fritz, domnului vicepreședinte al CJ, Cristian Moș, să facă un experiment, așa cum au făcut cu munca noastră. Să restricționăm toate celelalte activități și să lăsăm să funcționeze doar industria ospitalității, cu limitele protejării oaspeților noștri (…) Vă promitem că vom scădea rata de incidență”, spune Corina Macri, reprezentantul Horetim, într-un comunicat.

Între timp, Raed Arafat spune că, dacă ar fi să dea timpul înapoi, ar proceda în același mod. „Dacă din punct de vedere al procedurii legale au fost probleme, o să vedem care este motivaţia instanţei (…) Dacă acum s-ar întoarce timpul înapoi, cred că aş lua aceeaşi decizie, fără nicio discuţie. Intenţia era una de a proteja, nu de a veni în acord cu populaţia şi cu autorităţile”, a mai afirmat șeful DSU.

About Post Author