Aquatim a găsit soluții anti-inundații pe străzi, în Freidorf și Fratelia. Urmează pasajele din centru

aquatim

Societatea de apă și canal a Timișoarei a reușit să rezolve problema inundațiilor care se produceau frecvent, în caz de ploaie torențială, în două locuri din oraș, Acum, Aquatim se concentrează pe două pasaje care devin aproape impracticabile de fiecare dată când toarnă cu găleata.

Schimbările climatice din ultimii ani au ca efect, printre altele, ploi de intensitate foarte mare, în unitate scurtă de timp, care generează imposibilitatea preluării și a transportului acestor ape. În consecință, anumite zone din Timișoara sunt inundate după fiecare astfel de episod. Aquatim anunță că a găsit soluții tehnice și a rezolvat problemele de acest gen în Parcul Industrial Freidorf, respectiv zona străzii Emil Zola.

În Parcul Industrial Freidorf, rețeaua de canal era dimensionată doar pentru ape menajere. La ploi torențiale, îndeosebi în vecinătatea Elba, se produceau, frecvent, inundații. Ca atare, Aquatim a făcut o rețea nouă de canalizare, doar pentru apele meteorice. Acestea sunt acum tratate prin deznisipare și separarea uleiurilor de pe carosabil. Ulterior, prin intermediul unei stații de pompare, ele ajung în râul Bega. Pe str. Zola, apa de ploaie este preluată într-un bazin de colectare. Ulterior, aceasta este descărcată controlat în rețeaua de canalizare.

Aquatim lucrează, în această perioadă, în alte două puncte „fierbinți” din oraș: pasajele Brediceanu și Gheorghe Lazăr. „Aceste două zone importante ale Timișoarei au nevoie de soluții imediate pentru evitarea inundațiilor, la ploi torențiale. Aquatim le reamintește clienților că au datoria să-și protejeze locuințele împotriva refulării canalizării, la ploi de intensitate mare, prin soluții simple, cum ar fi clapete de refulare sau pompe”, transmit reprezentanții companiei.

About Post Author