Aquapark la Buziaș, cu 10 milioane de euro. Bani de la guvern, dacă primăria se grăbește

aquapark

Dacă se grăbește, Primăria Buziaș ar putea primi finanțare de la guvern pentru aquaparkul pe care vrea să-l construiască. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a explicat ce condiții trebuie îndeplinite, iar primarul Sorin Munteanu a spus în cât timp ar putea începe efectiv șantierul.

În vara lui 2017, guvernul a adoptat un așa-numitul masterplan de investiții în turism, care cuprindea 140 de obiective. Singurul din Timiș era la Buziaș și ar fi trebuit să fie sprijinit cu fonduri guvernamentale în proporție de 85%. Este vorba despre mult discutatul aquapark pe care vrea să-l construiască primăria din localitate. Au trecut doi ani de atunci și nu s-a trecut la treabă. Acum există o „portiță” prin care Primăria Buziaș ar putea primi finanțarea de care are nevoie. Timpul e însă foarte scurt.

„Până la sfârșitul anului vom veni cu studiul de prefezabilitate. Dacă semnăm contractul de finanțare la sfârșitul anului, lucrările ar putea începe peste un an și jumătate”, spune Sorin Munteanu, primarul Buziașului. El are deja terenul pentru această investiție. Acesta are 40.000 de metri pătraţi, cu o suprafaţă construită la sol de 4.750 de metri pătrați. Ar urma să fie construite bazine de exterior și interior, tobogane și multe altele. Costurile estimate sunt de 10 milioane de euro. Primăria din Buziaș trebuie să se grăbească: până la finele lui noiembrie este așteptată la Ministerul Turismului documentația. „Am eliminat toate piedicile pentru care primăriile evitau să depună proiecte la Ministerul Turismului. Vă așteptăm”, a declarat, la Buziaș, ministrul Bogdan Trif.

About Post Author