Aproape ca-n Harry Potter. British International School of Timișoara s-a extins / FOTO

British International School of Timișoara

foto: Petru Cojocaru

British International School of Timișoara, prima școală internațională din vestul țării, a inaugurat o nouă clădire, extinzându-și astfel campusul din nordul orașului. Grație acestei noi clădiri, în școală vor putea învăța peste 920 de copii, de la grădiniță, până la bacalaureat.

Noua clădire poartă numele „Ana Șandor” în onoarea mamei a doi dintre fondatori, fostă profesoară de limba română la Liceul de Filologie-Istorie, actualul Colegiu Național Bănățean. Sunt trei laboratoare de știință, sală pentru artă, sală pentru muzică și teatru, bibliotecă pe două etaje, 22 de săli de clasă, mai multe săli multifuncționale și un loc complet utilat pentru profesori. Clădirea are panouri fotovoltaice pe acoperiș, pompe de căldură, sisteme de ventilație a sălilor de clasă cu recuperatoare de energie.

La British International School of Timișoara învață în prezent copii de 30 de naționalități și sunt profesori din 15 țări. Cu această nouă clădire, campusul va putea găzdui până la 924 de elevi, de la vârsta preșcolară, până la Bacalaureatul Internațional. Instituția oferă o educație pe model britanic și acceptă copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.

De coordonarea realizării noii clădiri s-a ocupat Mulberry Development, o companie fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor, având ca parteneri pe partea de arhitectură biroul Andreescu & Gaivoronschi și, pe partea de design interior, studioul Morphoza.

Primul bacalaureat, anul viitor

„Nimic nu este mai frumos decât să vezi cum cresc și sunt educați acești copii. Pe lângă un corp profesoral motivat și pasionat, aceste noi facilități permit școlii să se dezvolte și să ofere elevilor varii alternative de explorare a propriilor pasiuni, înclinații și dorințe. De la artă la științe, de la psihologie la informatică, de la sport la teatru, BIST oferă acum toată paleta de materii și programe extracurriculare”, a spus Ovidiu Șandor, președinte al Consiliului British International School of Timișoara.

„Această investiție reconfirmă statutul Timișoarei de oraș magnet pentru tot mai mulți străini care decid să se stabilească aici și care găsesc aici condiții de educație pentru copiii lor, pe măsura așteptărilor. Această nouă școală nu va rămâne un exemplu izolat. În următoarele luni, la Timișoara, vom deschide și primele clădiri de școli publice nou construite de administrația publică în ultimele decenii”, a declarat primaul Dominic Fritz, invitat la eveniment.

Înființată în septembrie 2019 și acreditată COBIS încă din primul an (Council of British International Schools), școala va avea prima promoție de absolvenți, cu examenele Bacalaureatului Internațional, în iunie 2024.

About Post Author