Aproape 400.000 de euro, pentru noua față a Clinicii ORL. Are în premieră și lift!

orl

Clinica ORL a Spitalului Municipal, care funcționează într-o clădire veche, a fost reabilitată cu bani de la bugetul local. Acum are și lift, pentru ca bolnavii să nu mai fie purtați cu targa pe scări. Urmează încă un șantier.

Clinica ORL a Spitalului Municipal arată acum ca în secolul XXI. Asta, după ce a trecut printr-un șantier care a durat cam trei ani. A fost reabilitată fațada clădirii istorice, precum și învelitoarea acesteia. Practic, au fost refăcute tencuiala și ornamentele, fiind înlocuite zonele degradate. De asemenea, s-au făcut tratamente contra umidității, fiind înlocuite tâmplăria și grilajele ornamentale.

A fost montat, în premieră, și un lift, astfel că pacienții nu mai trebuie transportați cu tărgile pe scări, în drum spre sălile de operație aflate la primul etaj al clădirii. Au fost schimbate și paturile, toate fiind dotate inclusiv cu butoane de alarmă, pe care le pot acționa cei internați, în cazul în care au nevoie de asistente sau infirmiere. Lucrarea a costat 1,85 milioane de lei, cu TVA, și a fost făcută de SC Alex-Dia Construct SRL, una dintre firmele care prestează constant pentru Primăria Timișoara. În prezent, aceeași societate comercială lucrează pe strada Vasile Alecsandri și ar trebui să înceapă, cât de curând, și șantierul de reabilitare a fațadei Operei Române. Banii au provenit integral de la bugetul local.

Se pregătește însă un nou șantier, de această dată cu finanțare europeană. „Acest proiect va asigura realizarea unui corp de clădire prin supraînălțarea a ceea ce avem, aici, în acest areal (…) Ne bucurăm că asigurăm spații suficiente în felul acesta, aici, în aceeași locație, pentru activitatea medicală în domeniul ORL, și nu dispersăm această activitate în mai multe puncte. Toate aceste dispersări pe care le avem s-au dovedit a fi și păguboase, și incomode pentru pacienți”, a spus primarul Nicolae Robu.

About Post Author