Apar schelele în Parcul Rozelor. Încep reparațiile la scena lovită de furtuna din 2017

În sfârșit: începe șantierul la scena din Parcul Rozelor. Cel puțin asta spun cei de la Primăria Timișoara, care au eliberat chiar luni autorizația de construire. La patru ani de când a fost lovită de furtună, scena ar putea redeveni utilizabilă.

parcul rozelor

Există, în sfârșit, autorizație de construire valabilă pentru șantierul la finele căruia scena din Parcul Rozelor va putea fi folosită din nou în siguranță. „Eliberarea autorizației de construcție s-a făcut azi, ceea ce înseamnă că lucrările la scena din Parcul Rozelor pot începe imediat. Reamintim că această scenă a fost părăsită după furtuna din 2017, iar noua administrație a reușit ca în doar două luni de la aprobarea bugetului local să pornească aceste lucrări. Important este și că reparația scenei va fi gata în scurt timp și va găzdui evenimente încă din această vară”, spune Bogdan Marta, consilier personal al primarului Dominic Fritz.

În urmă cu trei săptămâni, aceeași sursă spunea că este „o chestiune de zile” până când vor putea începe lucrările. „La scena din Parcul Rozelor mai este nevoie de un aviz. Noi estimăm că este o chestiune de zile până când se va da startul lucrărilor”, explica Marta.

De aproape patru ani, scena e părăsită

De fapt, era nevoie de un plan de amplasament vizat de OCPI. În 11 iunie, Casa de Cultură a municipiului Timișoara a încheiat un contract pentru „servicii topografice” cu o companie din Timișoara, căreia i-a plătit 4.200 de lei, echivalentul a 835 de euro, pentru „două măsurători topografice pentru imobilele situate în Timișoara”.

Scena din Parcul Rozelor este neutilizabilă din septembrie 2017, după furtuna care a devastat atunci orașul. Expertiza făcută un an mai târziu a demonstrat că strutura nu a fost niciodată prea sigură. „Nu există proiect autorizat și verificat de un verificator autorizat, nici măcar însușit de proiectant prin semnare și ștampilare, ci numai un proiect de arhitectură și rezistență de casă, parte desenată a SC Pro Wasser AT SA cu structura de rezistență a copertinei și a SC MG Building Design SRL, pentru partea de arhitectură (…) Din punct de vedere al alcătuirii structurii metalice, este corectă, dar din punct de vedere al formei învelitorii, conceptual este greșită”, scria în expertiză.

Licitația pentru „reabilitare (structuri metalice și arce pentru spații culturale) – scena (pentru spectacole cu învelitoare din membrană impermeabilă) – Parcul Rozelor” a fost atribuită abia în septembrie 2020, către firma Bumerang SRL, care a oferit un preț de 636.650 lei, cu TVA. Cel puțin așa precizau, la acea vreme, reprezentanții fostei administrații. Potrivit anunțului de licitație, lucrările ar trebui terminate în șase luni.

About Post Author