Aniversare la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”: Fall Ilona, la 80 de ani

fall ilona

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” o sărbătorește pe Fall Ilona, la împlinirea a 80 de ani. De patru decenii mutată în Timișoara, actrița este, astăzi, unul dintre simbolurile teatrului și radioului de limbă maghiară.

Născută în 22 ianuarie 1940 la Târgu Mureș, Fall Ilona este parte a trupei Teatrului Maghiar din Timișoara din 1978. A interpretat de-a lungul timpului zeci de roluri solicitante, cărora le-a împrumutat câte puțin din prezența sa de scenă fermecătoare și simțul muzical remarcabil. Fall Ilona a fost mentorul multor generații de actori și se numără printre cei mai buni cunoscători ai cântecului popular maghiar și romanțelor maghiare.

Ultimul său rol a fost, în 2016, Regina, în spectacolul „Ultima mutare”, regizat de Kocsárdi Levente. Face parte din echipa care a fondat, în 1990, redacția de limba maghiară la Radio Timișoara. Trei decenii mai târziu, încă este vocea cea mai populară a radioului maghiar timișorean.

Spectacolul aniversar, regizat de Kocsárdi Levente, va fi organizat în colaborare cu Radio Timișoara, emisiunea în limba maghiară, și cu Biserica Reformată. Vor fi jucate fragmente din spectacolul „Ultima mutare”, cu participarea lui Horányi László, Mátyás Zsolt Imre, Szász Enikő, Mihály Csongor. Felicitările muzicale vor fi interpretate de actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila, Magyari Etelka și Molnos András Csaba și de orchestra lui Balogh Zoltán din Miskolc. Coordonatorul evenimentului este protopopul reformat Fazakas Csaba.

Spectacolul aniversar are loc în 28 ianuarie, în Sala Mare a Teatrului Maghiar, este cu intrare liberă și va fi tradus în limba română.

About Post Author