Analog Mania X: Trio KiNDLEiN în concert, într-o formulă inedită

analog mania

Cel mai mic festival din Timișoara, Analog Mania a… crescut și a ajuns la a zecea ediție. În acest an, el a început la mijlocul lunii octombrie, cu premiera filmului „9 ½”, care a avut loc la Casa Tineretului. Cu ocazia împlinirii unui secol de la lansarea de către Pathe a formatului de film pe 9,5 mm, a fost instalată o expoziție multimedia la balconul II al sălii de spectacole.

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 19, Analog Mania migrează mai spre centrul orașului. Mai exact, la Calpe Gallery, unde va avea loc un concert special. Trioul KiNDLEiN va performa într-o formulă inedită, cu Heidi Fial – contrabas, Matthias Macht – tobe și Emil Kindlein – chitară și voce.

Heidi Fial este activă în formația Kontrapunk și are lungă experiență în muzica de film. Matthias Macht, toboșar de free jazz, este implicat în proiecte de muzică pentru teatru și a colaborat cu Chris Whitley. Emil Kindlein este un împătimit al tehnologiei analogice, pune colaje poetice pe muzică și își creează propriul sunet cu instrumente făurite de el însuși.

Expoziția Analog Mania, în care se regăsesc peste 75 de artiști din țară și din străinătate, este deschisă la Casa Tineretului până în 13 noiembrie. De săptămâna viitoare, Ambulanța Culturală pornește pe Traseul Analogic cu proiecții de film spre Reșița, Jimbolia și Lugoj.

Festivalul internațional Analog Mania este organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Ambulanța Culturală și Emil Kindlein, în parteneriat cu KulturTandem (DE), Vinyl and Music Festival (AT), Helsinki Darkroom Festival (Finlanda), Zrno Festival (Macedonia) și Muzeul Cineastului Amator (RO).

About Post Author