Alin Nica, despre fierbințeala din campanie, USR și CJ Timiș: O să fac un anunț foarte curând

Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș

PNL vrea alianțe cu USR peste tot în județ, nu doar la CJ și la Primăria Timișoara. Președintele interimar al liberalilor spune însă că nu înțelege de ce USR pare să fie interesată mai mult de funcții. Alin Nica a declarat că va anunța cel târziu până duminică intențiile PNL la consiliul județean.

PNL și USR PLUS vor împreună, dar nu prea. USR are, de luni, viceprimar la Timișoara, cu votul liberalilor. Candidatul PNL n-a fost ales de colegii de partid. La CJ nu a fost desemnat încă nici un „vice”, deși șeful USR, Cristian Moș, l-a rugat public pe Alin Nica să facă ședință de alegeri. Lucrurile continuă să fie încâlcite.

„Am două întrebări pentru USR, pentru că am văzut această zarvă (…) De ce nu vor să facă alianță cu PNL peste tot în județ și fac alianțe cu orice alt partid, mai puțin PNL, pentru că nicăieri unde au primari, ei nu doresc să facă alianță cu PNL?(…) A doua întrebare: de ce îi preocupă atât funcțiile? Negocierile au avut două componente: alianță peste tot în județ, pentru că e ilogic să te aliezi pe sărite sau doar în anumite locuri, și agrearea programului comun de guvernare locală. Pe partea de program comun, am ajuns rapid la un consens, chiar am semnat acel protocol de unul singur și acum sunt acuzat că nu vreau să semnez nu știu ce fițuică (…) Am așteptat de la colegii de la USR să rezolvăm chestiunea cu alianța în județ”, a declarat, vineri, Alin Nica.

„O să fac un anunț foarte curând”

Potrivit președintelui interimar al PNL Timiș, pentru liberali este foarte importantă această alianță, de care ar trebui „să beneficieze toată populația județului”. „Cred că fierbințeala campaniei electorale unora le ia mințile. Sper să-și bage picioarele în apă rece și să revină la vocea rațiunii. Asta înseamnă că trebuie să te gândești la toți locuitorii județului, nu doar la felia ta de tort. Eu am fost votat și am câștigat alegerile în 72% din localitățile acestui județ, inclusiv Timișoara. Ar fi absurd să-i exclud pe cei din localitățile care ne-au dat votul doar pentru a satisface pretențiile unor parteneri care nu sunt corecți față de noi”, a mai spus Nica.

USR PLUS are, în Timiș, patru primari, inclusiv la Timișoara. PNL are aproape 50. „Noi solicităm ca peste tot unde putem constitui majorități între PNL și USR, s-o facem împreună, nu separat, cu alte combinații. Nu înțeleg ce vrea USR”, susține șeful liberalilor. Potrivit primarului Dominic Fritz, discuțiile între cele două tabere nu au vizat decât Timișoara și CJ Timiș, nu și restul județului.

Ce se întâmplă, în aceste condiții, cu alegerea vicepreședinților de la CJ? Săptămâna viitoare este programat un plen, dar pe ordinea de zi nu se află acest subiect. „Nu vreau să abordez această chestiune. O să fac un anunț foarte curând. Maximum 48 de ore”, a conchis Alin Nica.