17 ianuarie 2021

Alegeri în Timiș. Nereguli pe bune sau închipuite, cu buletine gata ștampilate

alegeri

În Giarmata Vii și în Deta, unii alegători ar fi primit buletine de vot gata ștampilate. Reclamația făcută de soția unui candidat nu s-a confirmat însă.

La o secție de votare din Deta, de exemplu, un alegător a sesizat că ar fi primit două buletine pentru primar, pe lângă celelalte trei, pentru CL, CJ și președinte de CJ. După ce a stat o vreme în cabina de vot, cetățeanul a declarat că unul dintre buletinele pentru primar era ștampilat cu numele actualului primar. Ulterior, el a sesizat Poliția, dar secția a rămas deschisă.

La Giarmata Vii, în comuna Ghiroda, după ce a ieșit din secția de votare, soția candidatului USR la primărie a susținut că a primit toate cele patru buletine gata ștampilate cu PNL. La secția de votare au venit atât polițiștii, cât și judecătorul care este președintele Biroului Electoral de Circumscripție. Secția a fost însă timp de câteva minute, până când oamenii legii au discutat cu membrii biroului electoral al secției de votare. S-a constatat că buletinele de vot sunt conform legii și s-a întocmit un proces-verbal semnat de toți membri. Ulterior, votarea a fost reluată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: