Aglomerație la Patrimoniu, la PMT. 13 candidați pe un post de consilier

Primăria Timișoara

Concursul de angajare lansat la începutul lunii decembrie de Primăria Timișoara a atras aproape 70 de candidați. Sunt și două posturi pe care nu s-a înscris nimeni. Între timp, sindicatul din instituție a făcut plângere prealabilă, cerând anularea.

La începutul lunii decembrie, PMT a organizat un concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcții. Se căutau specialiști în urbanism, educație, turism, infrastructură rutieră, patrimoniu, spații verzi, comunicare și așa mai departe. Dosarele au putut fi depuse până în 21 decembrie.

S-au înscris 67 de oameni pe 20 de locuri. Nu s-a arătat nimeni interesat de infrastructură rutieră și spații verzi, unde procedura va fi reluată. După verificarea dosarelor, 51 de candidați au fost declarați eligibili.Numărul lor s-ar putea modifica, pentru că joi, 23 decembrie, pot fi depuse contestații. Concursul propriu-zis va avea loc în 10 ianuarie 2022.

Între timp, Sindicatul Liber al Angajaților din PMT a depus o plângere prealabilă, cerând anularea acestui concurs. Tiberiu Negrei, președintele sindicatului, invocă în cererea sa „argumentul că HCL 237 / 15 iunie 2021 (cea care stabilește noua organigramă a instituției – n.r.) este suspendată în prezent prin efectul sentinței civile (…) pronunțată de Tribunalul Timiș (…) definitivă prin sentința civilă pronunțată de Curtea de Apel”.

Concursul a fost organizat pe funcții publice care se regăsesc și în organigrama anterioară. Agenția Națională a Funcționarilor Publici a avizat procedura, concursul fiind publicat și pe site-ul acesteia.

About Post Author