Aglomerație la frontiera cu Ungaria. Zeci de minute de așteptare pe ambele sensuri

Șoferii care au ajuns în prima zi de august la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria trebuie să se înarmeze cu răbdare. Au de așteptat zeci de minute, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare.

ungaria

Pe sensul de ieșire, la PTF Nădlac II – Autostradă, autoturismele aveau de așteptat 90 de minute. Se lucrează pe șase artere, transmite Poliția de Frontieră.

Pe sensul de intrare, timpul de așteptare era de 30 de minute, atât la Cenad, în Timiș, cât și la Nădlac. La Nădlac 2, însă, e de stat cam o oră și jumătate, deși se lucrează pe 10 artere și sunt și două stații mobile. Potrivit Poliției de Frontieră, este „trafic intens, cu număr foarte mare de călători și mijloace de transport care se prezintă pentru verificările de frontieră pe ambele sensuri”.

Vă reamintim, de la 1 august a intrat în vigoare și noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În zona roșie sunt Spania, Portugalia, Irlanda și Grecia. Cei care vin în România din țările „roșii” și nu sunt vaccinați intră automat în carantină. În zona galbenă au intrat Franța și Belgia. Cei care vin din țările „galbene” scapă de carantină dacă sunt vaccinați cu schemă completă de cel puțin 10 zile sau dacă prezintă un test PCR negativ.