Acrobații la înălțime. Timișoara Air Show, la o noua ediție

miting aerian

Dacă aveți chef de-o seară spectaculoasă în weekend, haideți sâmbătă la aeroport. E Timișoara Air Show, iar așii acrobațiilor abia așteaptă să vă arate ce știu. La final e concert DJ Project și, ca să nu stați în trafic, porțile aeroportului se deschid de la ora 17.

Timişoara Air Show 2019 începe la ora 19, când piloţii Forţelor Aeriene Române vor veni cu escadrila de elicoptere şi cu o formațiune de aeronave F16. Aeroclubul României va evolua cu formația Hawks of Romania – Șoimii României, condusă de George Rotaru, cu parașutiștii Blue Wings şi formația de zbor cu avioane ultra ușoare The Pelicans. Nu lipsesc Iacării Acrobați, care vor decola alături de pilotul lituanian Jurgis Kairys. La final este programat un concert susținut de trupa DJ Project. Intrarea este gratuită, atât la spectacolul aerian, cât și la concert.

Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 17. Au fost amenajate parcări publice gratuite, cu aproximativ 6.500 de locuri. Acestea sunt în partea dreaptă și în partea stângă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la 200-300 de metri de intrarea în aeroport. Sâmbătă, STPT va suplimenta numărul curselor pe legătură Timișoara – aeroport și retur.

„Am ales ca și ediția din 2019 s-o organizăm pe timp de seară, temperatura fiind mai suportabilă decât pe timpul zilei. Spectatorii se pot bucura din plin de spectacolul aviatic și de efectele pirotehnice. Am dublat numărul locurilor de parcare, astfel încât cei care doresc să vizioneze mitingul aerian să poată ajunge în timp util”, spune Daniel Idolu, directorul AIT. Traficul aerian se va desfăşura conform orarului obişnuit, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre ale Poliţiei, pentru dirijarea traficului.

About Post Author