25 ianuarie 2021

A venit primul aviz, din trei, pentru Podul Isho. La Jiul nu s-a negociat încă exproprierea

isho

Podul Isho a trecut cu bine de „proba” primului aviz din cele trei de care are nevoie. Anunțul a fost făcut vineri dimineață de primarul Nicolae Robu. Celălalt pod, cel de la Jiul, stă în niște exproprieri.

„Am obținut avizul Ministerului Transporturilor pt noul pod peste Bega, ISHO! Mai avem nevoie doar de două avize locale de-acum, unul de la Administrația Bazinală a Apelor Banat și unul de la Agenția de Mediu Timiș. Sper că aici, în relația cu concitadini de-ai noștri, lucrurile vor merge rapid, astfel încât să putem emite autorizația se construire și să organizăm licitația pt execuție”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Proiectul pentru acest pod este realizat de investitorul privat al proiectului Isho, care l-a donat primăriei. Administrația publică trebuie să asigure finanțarea și să se ocupe de avizele necesare. Potrivit celor de la PMT, ar mai fi nevoie de circa o lună pentru obținerea celor două avize, dar și pentru autorizația de construire. Apoi ar putea fi lansată licitația pentru execuție.

La Podul Jiul, situația este mai complicată. El are proiect, dar nu are tot terenul. PMT trebuie să negocieze achiziția unor construcții de pe Splaiul Tudor Vladimirescu. E vorba despre o fostă bază sportivă, cu teren de handbal cu tribune, teren de tenis, o platformă betonată plajă, cu grup sanitar, o terasă acoperită, un bazin de înot și o clădire club. Municipalitatea ar fi dispusă să plătească până la 1,2 milioane de lei. Dacă negocierile se vor finaliza cu succes, ar putea fi emisă autorizația de construire, urmată de licitația pentru execuție. Conform proiectului tehnic, Podul Jiul ar urma să coste 5 milioane de euro. El ar avea patru benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete și va fi iluminat artistic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: