70.000 de vizitatori, la Cazarma U. După șapte luni, expoziția se închide

Cazarma U

Șapte luni, 70.000 de vizitatori. E bilanțul proiectului curatoriat de Fundația Interart Triade și Attila Kim Architects și intitulat „după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după”, desfășurat pe durata acestui an în Cazarma U. Expoziția mai poate fi vizitată până în 30 noiembrie.

Sculptura a atras în spațiile Cazarmei U din Timișoara peste 70.000 de oameni. Proiectul derulat timp de șapte luni și curatoriat de Fundația Interart Triade și Attila Kim Architects s-a dovedit a fi un succes, repunând pe harta orașului, fie și temporar, un spațiu nefolosit de mai mulți ani. „Așa cum ne-am dorit, sculptura nu a fost aici doar obiect de expunere, ci a creat punți spre educație, entertainment, realitatea noastră cotidiană. Arhitectura cazarmei a potențat sculpturam, iar sculptura a potențat spațiul pe care l-a ocupat“, spune Sorina Jecza, președinte al Fundației Interart Triade.

„Ne-am bucurat că aplicațiile au fost utilizate de vizitatori din diverse țări, de sute de copii și tineri, care au descoperit orașul, dar și tehnologiil digitale de mare actualitate”, a spus și Diana Andone, coordonatorul proiectului Patrimoniul sub reflectoare Timișoara.

„Acest proiect va rămâne un simbol al Timișoarei Capitală Culturală Europeană 2023. În această clădire părăsită, sculptura a aprins, la propriu, lumina”, a afirmat, la rândul lui, Ovidiu Megan, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Urmează un album

În cele șapte luni, bilanțul expoziției a însemnat 220 de artiști, 26 de curatori, 22 de expoziții și cinci performance-uri, peste 70 de evenimente Codru, 61 de voluntari și 704 ore de voluntariat. Printre ultimele evenimente derulate, în acest an, în Cazarma U s-au numărat vernisajul instalației „Classified“, semnată de scriitorul Petru Ilieșu, și finisajul expoziției „Negrul esențial“, a artistului Nicolae Moldovan.

„Vom muta povestea acestui an, adevărul lui, în memoria unei cărți, a unui album pe care dorim să îl realizăm în 2024, ca să conservăm această experiență a Cazarmei U din Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”, a adăugat Sorina Jecza.

Expozițiile din Cazarma U mai pot fi vizitate până săptămâna viitoare, în zilele de marți, miercuri și joi, cu acces gratuit.

About Post Author