28 septembrie 2020

62.000 de euro, pentru încă un festival în Bastion. Neapărat cu Maria Răducanu și magie

bastion

Bastion Estival. Este ultima idee venită de la Muzeul Banatului. Se întâmplă între 21 și 23 august și, conform obiceiului, se caută organizator. Acesta trebuie să asigure și prezența, la deschidere, a unui reprezentant al… CJ Timiș.

Muzeul Național al Banatului mai pune la cale un eveniment care să încerce să animeze Bastionul Theresia. E încă un experiment, care își propune să atragă timișorenii într-un spațiu teoretic foarte generos, însă, practic, unul care nu pare să-și fi găsit publicul potrivit. De această dată, este vorba despre Bastion Estival, care va dura trei zile, în perioada 21-23 august.

Artiști și-un reprezentant al CJ Timiș, la deschidere

MNaB caută firmă care să organizeze evenimentul, pentru o sumă care nu poate depăși 299.999 lei, cu TVA. Cerințele sunt foarte clare: în prima seară se dorește „contractarea a minim doi artiști consacrați” și trebuie propusă și o trupă de muzică live. A doua seară „va fi reprezentată de un spectacol de dans susținut” și trebuie să urce pe scenă Maria Răducanu. „Furnizorul trebuie să prezinte un acord încheiat de disponibilitate a artistei pentru data evenimentului”, scrie în anunțul de licitație. În ultima zi trebuie să fie organizat un spectacol de magie și nu trebuie să lipsească o trupă de teatru pentru copii.

Firma care va câștiga contractul trebuie să asigure transportul, cazarea și masa, personalul tehnic, scenariul, scenografia și regia, scena, sonorizarea, luminile și minimum un ecran led. Trebuie de asemenea să se ocupe de promovare, prin filmulețe, fotografii, pliante și afișaj stradal. „Furnizorul va asigura deschiderea evenimentului cu un speech din partea unui reprezentant al instituției care finanțează acțiunea, respectiv Consiliul Județean Timiș”, mai scrie în anunț. De asemenea, trebuie să asigure măști și dezinfectantul, precum și să aibă grijă ca numărul de persoane permis pe fiecare seară – cel mult 500 – să nu fie depășit. Ofertele pot fi depuse până în 14 august. Teoretic, firma are la dispoziție o săptămână să pună la punct evenimentul. Practic, e doar o formalitate și organizarea a început deja.

2 thoughts on “62.000 de euro, pentru încă un festival în Bastion. Neapărat cu Maria Răducanu și magie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: