Bastionul Theresia strălucește de… 127.000 de euro. Cu magie, circ și concerte / PROGRAM

Bastionul Theresia

sursă foto: Arhivă

Circ, magie și concerte, pentru care bugetul CJ Timiș plătește o sumă frumoasă. Totul, pentru ca Muzeul Național al Banatului să poată anunța un nou eveniment „distractiv și cultural”, care va avea loc în Bastionul Theresia.

În 4 septembrie, Muzeul Național al Banatului publica pe SEAP-SICAP un anunț de licitație. Se căutau „servicii complete de organizare eveniment cultural pentru manifestarea «Bastion Glow» care va avea loc pe parcursul a patru etape în incinta Bastionului Theresia”. Firma care câștiga procedura trebuia să asigure, printre altele, „servicii de transport, cazare și promovare (…) materiale promoționale: afișe, pliante 20.000, roll-up-uri 10 bucăți, steaguri tip pană 10 bucăți, bannere 6 bucăți, invitații, promovare mass media și afișaj stradal”, dar și scenă, cu tot ce înseamnă aceasta, de la dotări tehnice, la personal specializat.

Ofertă cu 168 de lei mai mică

Suma maximă pusă la bătaie: exact 599.760 lei, cu TVA, adică 126.692 euro. Ofertele puteau fi depuse până în 13 septembrie, la ora 15. Luni, 16 septembrie, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, și directotul MNaB, Claudiu Ilaș, au anunțat că „Bastionul Theresia din Timișoara va deveni, în perioada 19 – 22 septembrie, un pol al distracției și al culturii. Fosta cetate va străluci, la propriu, în cadrul unui eveniment grandios”. Pe SEAP-SICAP nu a fost publicat încă numele singurei firmei care s-a înscris la licitație, aceasta fiind acum în faza de „evaluare financiară”, așa cum prevede procedura. Cert este că oferta societății a fost de 599,592.21 lei, cu 168 de lei mai mult decât cea maxim admisă.

Oricum ar fi, peste două zile, în curtea Bastionului „se vor regăsi scene de live performance, alături de zone de recreere care cuprind ateliere creative și interactive”. „Stilurile distincte ale artiștilor invitați fac parte din conceptul nostru (..) Pentru melomani va fi amenajată o scenă specială, pe care vor urca artiști care, cu siguranță, vor fi pe placul tuturor”, transmit organizatorii. Din program vor face parte, printre alții, trupele Bosquito, Phaser, Basska și Vița de Vie, dar și „prima femeie magician din România”, Cristina Strecopitov.

Joi, 19 septembrie
ora 16,30
Ateliere de Creație Circus Fairies
Andra Gogan
Superchill & Elena Ionescu
Bosquito

Vineri, 20 septembrie
ora 17
Teatrul Cortina (ateliere și dansuri pentru copii)
Robo
Ladytron și Trupa Out of Space
Mario Fresh

Sâmbătă, 21 septembrie
ora 19,30
Phaser
Basska
Vița de Vie

Duminică, 22 septembrie
ora 16,30
Hazliții (ateliere și dansuri pentru copii)
Piesa de teatru „Cei 3 Super Eroi”
Magiciana Cristina Strecopitov
Famous Band Timisoara
Greek4u și dansatorii
Zuralia

About Post Author