300 de rampe de gunoi „istorice” în Timișoara. Cei de la ADID caută inclusiv facturi

rampe

Cam 300 de rampe ilegale de deșeuri se formează, de ani buni, în Timișoara. Ele sunt ridicate, dar apoi gunoaiele reapar. Degeaba caută angajații ADID facturi, degeaba dă Poliția Locală amenzi. Primăria vrea să monteze 10 camere video în locurile cele mai…. populare.

Cei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri inventariază de multă vreme rampele ilegale de gunoaie din Timișoara. ÎÎn 48 de ore de la identificarea rampei clandestine, Retim vine și colectează deșeurile, aceasta însemnând o plată suplimentară din partea UAT Timișoara (…) Din păcate, este un fenomen. Noi am prevăzut, așa, ca fiind ceva ocazional, nu ca fiind un flux al colectării. De șase ani sunt aproximativ 300 de locuri «istorice» unde se formează rampe clandestine”, explică Romeo Ursu, directorul ADID.

Aceste rampe ilegale au fost subiect de discuție și la colegiul prefectural. „Am luat foarte multe măsuri. Pentru a putea să identificăm acele persoane, Primăria Timișoara a montat și camere video. Vă spun sincer, am văzut imagini în care vin cetățeni mascați, cu căciulă, n-ai cum să-i identifici. Poliția Locală își face treaba, din punctul nostru de vedere, dar e foarte greu să identifici cine aruncă acel deșeu. De multe ori căutăm în maldărul de deșeuri, găsim facturi unde avem date personale. Poliția Locală merge să dea amenda. Se contestă în instanță, se câștigă de multe ori. Dar, repet, este foarte greu să identifici cine aruncă deșeul”, mai spune Ursu.

Primăria va monta zece camere video

Primăria Timișoara are în desfășurare o procedură de achiziție directă a zece camere video, pentru un sistem de supraveghere a rampelor clandestine de deșeuri.

„Camerele de supraveghere video pentru exterior sunt destinate supravegherii locațiilor specificate, unde în mod frecvent se formează depozite clandestine de deșeuri. Camerele video vor funcționa independent asigurând supravegherea locațiilor unde se formează frecvent depozitări ilegale de deșeuri. Ținta este diminuarea / eliminarea fenomentului de aruncare / abandonare deșeuri pe domeniul public”, scrie în caietul de sarcini.

Echipamentele trebuie livrate către primărie în cel mult 30 de zile de la semnarea contractului. Suma maximă oferită este de 103.179 lei, fără TVA. Ofertele primite sunt în evaluare.