25 octombrie 2020

3 milioane de lei pentru toamna culturală. TM2021 primește, în sfârșit, bani de la primărie

tm2021

Cu buget redus la jumătate față de cel aprobat în luna iunie și la a cincea propunere de program pentru 2020, Asociația TM2021 a semnat, în sfârșit, contractul de finanțare. Pot începe, cu trei luni înainte de Crăciun, programele culturale din această toamnă.

Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a semnat contractul cu Casa de Cultură și poate începe programele culturale din această toamnă. Est vorba despre 15 proiecte culturale și de voluntariat, cu peste 100 evenimente și activități care vor continua și în anii următori. Proiectele sunt realizate alături de partenerii din dosarul de candidatură și sunt concentrate pe tematicile cu care Timișoara a câștigat acest titlu. Vor fi picturi murale (Memoriile Cetății), expoziții fizice sau digitale (Cămine în Mișcare, Teatrul ca Rezistență, Patrimoniul sub reflectoare).

„O serie de proiecte va pune în valoare spiritul experimental și tradiția de excelență artistică a orașului, cu un accent pe artele vizuale și noile media, tehnologia sunetului și a luminii. Este vorba despre expozițiile «Contur» și «Contextul artei din Estul Europei în anii ’60 -’70», precum și instalațiile de lumină și new media grupate sub titlul «Light Up!» și «Lumini captivante», ce urmează a fi selectate prin apeluri publice”, transmit reprezentanții TM2021.

Primele evenimente vor avea loc în luna octombrie. „Timișoara Capitală Europeană a Culturii se află într-o perioadă de reorganizare și resetare. În primul rând, criza sanitară a oprit desfășurarea evenimentelor culturale începând cu primele luni ale acestui an. Tot în acest an, asociația s-a confruntat cu diferite frământări interne, la nivelul organizației, care au fost depășite. Lipsa finanțării ne-a oprit să organizăm programele culturale mai devreme”, spune Simona Neumann, directorul executiv al Asociației TM2021.

Să vedem ce iese

În luna iunie, consilierii locali au aprobat contractul de finanțare pentru anul 2020 cu Asociația Timișoara 2021. TM2021 ceruse 8 milioane de lei și a primit, la acea vreme, 6,8 milioane. S-au tăiat atunci bani din secțiunile de funcționare, turism și comunicare. De atunci, PMT a lansat un apel de proiecte legate de Capitala Culturală, la care au fost înscrise peste 70 de dosare. După jurizarea propunerilor, peste 50 dintre acestea au fost acceptate la finanțare, împărțind 3 milioane de lei.În această săptămână, și Consiliul JUdețean TImiș a aprobat plata de 750.000 lei, reprezentând cotizația pentru anul în curs.

Detalii despre proiectele pe care le va derula în această toamnă TM2021 se găsesc aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: