23 de migranți, înghesuiți într-o mașină. Călăuza, un român de 21 de ani / VIDEO

migranți

Au tras pe dreapta o autoutilitară și au constatat că în ea se aflau nu mai puțin de 23 de persoane. Polițiștii de frontieră de la Moravița au prins, la Ferendia, mai mulți migranți din Irak, Iran, Siria şi Afganistan.

Poliţiştii de frontieră de la SPF Moraviţa – judeţul Timiş au oprit, în localitatea Ferendia, o autoutilitară marca Peugeot, înmatriculată în România. La volan se afla C.D, în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul în județul Arad. „În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat faptul că în interior se aflau 23 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. S-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan. 14 dintre aceştia erau bărbaţi, cinci femei şi patru minori”, transmit polițiștii de frontieră.

Străinii au declarat că au trecut ilegal, pe jos, frontiera din Serbia, fiind apoi preluaţi de arădean. Cu ajutorul acestuia, cei 23 de migranți voiau să ajungă în vestul Europei. „Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 23 de cetăţeni străini. Cetăţeanul român este cercetat pentru trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş”, au mai transmis oamenii legii.

About Post Author