200 de tone de sare, împrăștiate pe străzile Timișoarei, după prima ninsoare / FOTO

străzile Timișoarei

S-a făcut deszăpezire și s-a intervenit pentru prevenirea ghețușului pe străzile principale, dar și prin cartiere, unde s-a putut intra de mașinile parcate. Luni, câteva zeci de muncitori de la Brantner s-au apucat să curețe și trotuarele.

La Timișoara a nins ore în șir duminică, iar nemulțumirile au curs, în aproape același ritm, pe rețelele de socializare. Oamenii s-au plâns că nu s-a intervenit îndeajuns de repede pe șosele. Primăria a anunțat că au ieșit pe străzi 11 utilaje ale operatorului cu care are contract de deszăpezire și i-a rugat pe timișoreni să dea dovadă de spirit civic și să curețe trotuarele din fața imobilelor în care locuiesc.

În noaptea de duminică spre luni, operațiunile de curățare de pe străzile Timișoarei au continuat. Potrivit celor de la Brantner, au fost scoase pe străzi 15 utilaje: 14 care împrăștie sare și unul cu clorură de calciu, pentru poduri și pasaje. Până luni dimineață, la ora 8, au fost aruncate aproximativ 200 de tone de sare pe străzi. De la ora 6 au început să iasă în teren și muncitorii societății firmei de salubritate. S-a intervenit, în sfârșit, și în zona pietonală, unde, duminică seară, se formaseră „alei” doar pe unde au trecut oamenii.

Se curăță și zona pietonală din centru

„Noaptea s-a făcut mecanic, iar în schimbul 1 au intrat cu 70-80 de lucrători, pe cinci zone. Continuă și utilajele, doar că mai limitat din cauza traficului”, spune Teodor Pasici, directorul de la Brantner.

Dacă sunt probleme din cauza zăpezii sau a ghețușului, puteți face o sesizare la dispeceratul firmei Brantner, la numărul de telefon 0737.770.527. În jur de 30 de oameni au sunat pentru a reclama deszăpezirea de străzile din cartiere sau de pe trotuare. Contractul cu Brantner, încheiat în 2019, are o durată de patru ani. Suma maximă este de 37,14 milioane de lei, iar firma trebuie să pună la dispoziția PMT cel mult 44 de utilaje, mari și mici.

În vreo două săptămâni, Brantner și PMT vor avea funcțională o aplicație în care oricine va putea va putea urmări în timp real traseul utilajelor de salubrizare, respectiv de deszăpezire, când va fi cazul. Conform HCL 371/2007, timișorenii, persoane fizice și juridice, sunt obligați să-și curețe trotuarele.

About Post Author