2.000 de copaci plantați la finele săptămânii, la Timișoara. Primul „laborator” marca ADID

ADID

sursa foto: Unsplash / Kasturi Laxmi Mohit

Orele de educație ecologică nonformală ale elevilor din Timiș vor putea fi ținute în „laboratoare” în aer liber. Primul dintre ele va fi creat la finele săptămânii, la marginea Timișoarei, în urma unei acțiuni inițiate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș).

Proiectul „Școala afară”, inițiat de ADID, își propune realizarea, în mai multe locuri din Timiș, de „laboratoare” în aer liber, unde vor putea fi ținute orele de educație ecologică nonformală. În zilele de 11 și 12 noiembrie, între orele 9.30 și 14, va fi plantat primul astfel de „laborator” în perdeaua forestieră de protecție a Timișoarei.

„Vrem să mutăm educația ecologică din clasă afară. O putem face doar împreună cu partenerii noștri. Vom planta arbori în perdeaua forestieră a Timișoarei și vom continua ulterior în județ”, spune Cristian Moș, președintele ADID. În total vor fi plantați 2.000 de stejar, salcâm, nuc negru și frasin.

Proiectul „Școala afară” este realizat cu sprijinul partenerilor: CJ Timiș, Instituția Prefectului Județului Timiș, Primăria Timișoara, Regia Națională a Pădurilor, Inspectoratul Școlar Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, Lions Club Timișoara Dinamic Plus.

La acțiunea de plantare de la finele săptămânii poate participa oricine. Vă puteți înscrie completând ACEST FORMULAR, iar acesta este locul în care va avea loc evenimentul.

About Post Author