100% Robu și Nica, în PNL Timiș. Se pregătește un nou senator, Alina Gorghiu vrea la Bruxelles

pnl timiș

sursa foto: Facebook / PNL Timiș

Liberalii din Timiș merg singuri la alegerile locale din 9 iunie, convinși că au cei mai buni candidați, atât pentru Primăria Timișoara, cât și pentru CJ. Nicolae Robu și Alin Nica au fost validați în unanimitate. În plus, e foarte posibil să avem un nou senator de Timiș.

Comitetul Director Județean al PNL Timiș a validat, cu unanimitate, candidații pentru Primăria Timișoara și pentru Consiliul Județean Timiș. Primul este Nicolae Robu, al doilea, Alin Nica. În aceeași șdință s-a stabilit și că la alegerile locale din 9 iunie PNL Timiș va merge pe liste proprii.

„Timișul înțelege mișcarea strategică a BPN și a președintelui Nicolae Ciucă, de stabilire a unei alianțe PNL și PSD la europarlamentare, dar la nivel local și județean păstrăm neatinsă identitatea de partid de dreapta. Primele două forțe politice românești și-au dat mâna pentru interesul României la Bruxelles și pentru a fi o forță în grupurile politice care contează cel mai mult în Parlamentul European. În Timiș însă avem prima șansă și candidații câștigători atât pentru Primăria Timișoara, cât și pentru consiliul județean”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Se schimbă senatorul de Timiș?

În cadrul CDJ al PNL Timiș au fost date voturi de susținere pentru Alina Gorghiu, ministră a Justiției, care candidează pentru un loc în Parlamentul European, dar și pentru Gheorghe Falcă, deja europarlamntar, care candidează pentru un nou mandat.

Alina Gorghiu este senator de Timiș și, în cazul în care va ajunge europarlamentar, va părăsi această poziție. Asta înseamnă că liberalii vor avea un nou senator.

Dacă se va păstra ordinea de pe lista din 2020, următorul este Ionuț Gaiță, unul dintre apropiații lui Nicolae Robu. El a împrumutat, la un moment dat, cu nu mai puțin de 200.000 euro ACS Poli, echipa preferată a fostului primar. În plus, una dintre firmele sale a avut mai multe contracte cu Primăria Timișoara, cu societăți din subordinea acesteia, dar și cu Poliția Locală. Mai multe detalii, AICI. Gaiță a contribuit și la campania electorală din 2020, dar abia acum și-ar putea vedea împlinit visul de a deveni senator.

About Post Author