100.000 de beculețe în plus și decorațiuni noi de aproape 80.000 de euro, la Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun

foto: Arhivă

Mai multe beculețe pentru iluminatul de sărbători, dar și brad nou-nouț din leduri, precum și alte decorațiuni. Primăria pregătește o iarnă strălucitoare la propriu și nu se așteaptă la cheltuieli mai mari pentru plata curentului electric. Fiindcă face economie deja.

Târgul de Crăciun de la Timișoara va fi deschis, ca de obicei, la 1 decembrie, când va fi aprins și iluminatul de sărbători. Acesta din urmă va fi extins semnificativ, spune primarul Dominic Fritz.

„Vom împodobi orașul cu 650.000 de luminițe, cu 100.000 mai multe decât anul trecut. O să extindem iluminatul de sărbători în zone care nu a mai fost, pe malul Begăi, între Podul Maria și Michelangelo, la fel pe Revoluției și Proclamația de la Timișoara, tocmai pentru că am făcut modernizări în sistemul de iluminat public. Nu ne așteptăm la un consum mai mare de energie decât de obicei. Mă bucur că timișorenii vor putea trăi atmosfera de sărbători în mai multe locuri”, a declarat edilul șef.

Reni, sanie și ghirlande noi

În centrul Timișoarei vor fi montate și decorațiuni noi, cumpărate în ultimele zile. Este vorba despre ghirlande luminoase pentru pomul de Crăciun, un brad înalt de 15 metri, făcut din leduri, fulgi de zăpadă de un metru și „sfere led”, pentru care Casa de Cultură a plătit aproape 43.000 de euro, fără TVA.

Încă 35.000 euro, tot fără TVA, au costat patru arcade LED, cu o înălțime de 2,5 metri, un scaun pentru Moș Crăciun, doi reni LED, înalți de 3 metri, o sanie LED și un „cadou 3D”. Ambele achiziții au fost făcute în 10 noiembrie, de la două firme din Hunedoara.

În plus, am putea avea și o roată panoramică, pentru care unul dintre participanții înscriși la târgul de Crăciun a primit aviz favorabil.

About Post Author