Ziua Națională, sărbătorită și în Piața Traian. Fără manele, cu horă și mii de porții de fasole

Ziua Națională

Timișorenii care vor să celebreze Ziua Națională în stil românesc sunt așteptați în Piața Traian. Piețe SA gătește mii de porții de fasole cu cârnați sau ciolan și le scoate la vânzare la Târgul de produse tradițonale.

Vreți să jucați o horă de Ziua Națională și n-aveți unde? Nu e o problemă! Haideți în Piața Traian, unde, de 1 Decembrie, nu se vor auzi manele, ci… imnul național! Piețe SA pregătește o petrecere tradițională, cu muzică populară, joc și, desigur, mâncare.

„Vă invităm să petrecem împreună românește, în Piața Traian, să încingem Hora Unirii, să cântăm împreună Imnul României. V-am pregătit mii de porții de fasole cu ciolan și cârnați, să ne bucurăm împreună de Ziua României (…) Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română, în Piața Traian, de 1 Decembrie, Ziua României. Noi suntem români”, sună spotul publicitar postat pe pagina de Facebook a societății de piețe.

Mâncarea nu va fi însă gratuită. O porție de fasole bătută, de post, va costa 7 lei, una de ciorbă – 10 lei, iar fasolea cu ciolan se va vinde cu 15 lei / porția. Evenimentul este organizat de Piețe SA și „sprijinit de Primăria Timișoarei”, potrivit aceluiași spot. În ultima săptămână, Târgul de produse tradiționale din Piața Traian a fost în centrul unui scandal legat de dedicațiile pe muzică lăutărească, făcute primarului Nicolae Robu.