4 aprilie 2020

Zece amenzi în Timiș, pentru cei care n-au respectat izolarea. Au fost verificate peste 1.000 de persoane

amenzi

Persoanele aflate în carantină / izolare sunt verificate, dar cifrele nu prea „pușcă”. Prefectura Timiș anunță ceva, primarul Nicolae Robu, altceva. În realitate, polițiștii din Timiș au dat 10 amenzi.

„55 de persoane din cele circa 500 verificate ieri la domiciliu nu au fost găsite! Inadmisibilă conduită! Îi lăsăm pe acești iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră?! Amenda pt o asemenea faptă extrem de gravă după opinia mea este între 100 – 5.000, cu reducere la 50% din valoarea minimă, dacă plata se face în 15 zile! Adică, amenda devine 50 de lei!!! Vi se pare normal, stimați compatrioți?”, a scris, pe Facebook, luni dimineață, primarul Nicolae Robu. Ulterior, edilul șef a adăugat și un post scriptum: „Menționez că autoritățile implicate sunt în curs de a verifica situația fiecăreia dintre cele 55 persoane. La sfârșitul verificării, se vor dispune cele de dispus, în strict acord cu legislația momentului. Evident, vă voi ține la curent cu evoluțiile, stimați compatrioți!”.

Prefectura anunță peste 1.000 de persoane verificate

Toate bune și frumoase, numai că dinspre Prefectura Timiș vin cu totul alte date. „În județul Timiș, în cursul zilei de 22 martie, au fost verificate, de Poliție și Poliția Locală, 1.022 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Au fost verificate 448 locații de carantinare/izolare. Cercetările privind aceste persoane continuă. În acest context, de la debutul epidemiei au fost înregistrate 3 dosare penale pentru zădărnicia combaterii bolilor. În dosarele penale sunt cercetate 4 persoane. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale”, sună informarea venită dinspre comunicatorul oficial. În total, este vorba despre amenzi de 30.000 lei.

Putem presupune fie că primarul Robu a avut în vedere numai situația pe Timișoara, fie că informațiile care i-au fost furnizate, cel mai probabil dinspre Poliția Locală, erau eronate. Vă reamintim că edilul șef se gândea, zilele trecute, la o modalitate de evidențiere a celor aflați în izolare, care să-i poată avertiza pe cei din jur, dacă ei nu respectă legea.

118 prinși că au fugit din izolare, în țară

La nivel național, de când a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 2, 118 persoane au plecat din autoizolare și au fost puse în carantină. „De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile”, a anunțat, luni, Grupul de Comunicare Strategică. Ordonanța Militară 2 a intrat în vigoare sâmbătă seară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: