4 aprilie 2020

Nicolae Robu ar vrea ștampile pe mâinile celor izolați sau în carantină: La ce să ne așteptăm de la unii analfabeți?

carantină

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, crede că ştampilarea vizibilă a mâinilor celor care trebuie să stea în carantină sau în izolare la domiciliu ar fi o măsură „extrem de utilă”. El vorbește despre „analfabeții și semianalfabeții” care se ocupau de cerșit și furturi în Occident și acum s-au întors în România.

În urmă cu două zile a postat o fotografie din India, cu mâna ștampilată a unei persoane aflate în carantină, întrebându-și prietenii virtuali cum li se pare ideea. Acum revine și spune că i se pare o măsură eficientă de verificare. „Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mâinii, cu tuș care să nu poată fi îndepărtat 14 zile, sau aplicarea unei brățări, în stilul celor care-ți conferă diverse servicii la festivaluri, în hoteluri, în cluburi, etc.!”, scrie pe Facebook primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Despre analfabeți, fermitate și asumare

Edilul explică și de ce crede că e nevoie de așa ceva. El vorbește despre analfabeți care s-au ocupat „cu cerșitul și furtul” și nu respectă niciun fel de regulă.

„Dacă oameni educați au putut avea conduita pe care o știm, la ce să ne așteptăm de la cei – și n-aș vrea să se găsească, din nou, cum am mai pățit-o, vreun «deștept» care să mă considere rasist! -, la ce să ne așteptăm de la analfabeți sau semianalfabeți – v-ați îngrozi dacă ați vedea formularele completate de unii, la frontieră! -, de la cei care știm că pe unde-au fost s-au ocupat cu cerșitul și furtul – și am greși amarnic dacă am considera că printre cei întorși nu există și unii care asta au făcut-, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunți, etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?! De ținerea acestora sub control depinde decisiv reușita în lupta contra pandemiei! Și e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!”, a completat Robu.

În România sunt confirmate 367 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Duminică dimineață s-a înregistrat primul deces, la un pacient în vârstă de 67 de ani, care avea cancer în fază terminală și a fost infectat.

1 thought on “Nicolae Robu ar vrea ștampile pe mâinile celor izolați sau în carantină: La ce să ne așteptăm de la unii analfabeți?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: