WISE. Zeci de liceene din Timișoara promovează egalitatea de gen și de șansă

egalitatea de gen

Câteva zeci de adolescente de la 10 licee din Timișoara fac parte, de acum, dintr-o comunitate care își propune să militeze pentru egalitate de șanse și de gen. Ele s-au cunoscut în timpul proiectului FEM, al Asociației SPICC, un proiect de formare și educație non-formală a tinerilor.

Proiectul FEM, al asociației SPICC, un proiect de formare și educație non-formală a tinerilor, a vizat informarea acestora în domeniul egalității de șanse și de gen. Cu această ocazie a doua ediție a agendei culturale de gen HerStory. Aceasta prezintă 366 de microbiografii ale unor personalități feminine naționale și internaționale, care pot fi modele de urmat pentru tânăra generație. La realizarea agendei au colaborat elevele: Natalia Asultani-Hansmann, Daria Bejenaru, Ana Brașoveanu, Alessandra Domuța, Cassandra Iacobanu-Bălan, Alexia Inași, Isabella Kolla, Alehandra Megheș, Julia, Nămoloiu, Cristina Popovici, Raluca Puiu, Ana Rusu, Sara Wasicsek.

Tot în cadrul acestui proiect a fost constituită comunitatea W.I.S.E. (Women, Innovation, Solidarity, Equality). Ea reunește 30 de eleve de la Colegiul Național „CD Loga”, Liceul Teoretic „Vlad Țepeș”, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Liceul de Artă „Ion Vidu”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Tehnologic Electrotimiș, Colegiul Național Bănățean, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic Recaș și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

„Nevoia acută de echitate în viața lor e prezentă la cele mai multe dintre ele: întrebate, în cadrul unui chestionar, dacă în România există egalitate de șanse, 99% dintre ele au răspuns «nu». Le vom sta aproape fetelor noastre, pregătite să le ajutăm să-și transforme visele în viziuni și viziunile în realitate. Dar acest lucru este posibil doar într-o societate care sprijină aceste demersuri, permițându-le fetelor să-și construiască un viitor în care potențialul lor să fie pe deplin valorificat, recunoscut și respectat”, spune Simona Ionescu, de la Asociația SPICC.

About Post Author