Vor să vândă mărțișoare? Stau la coadă la „primăria de sticlă”

mărțișoare


E coadă ca-n vremurile „bune” în curtea Primăriei Timișoara. Zeci de oameni așteaptă să le vină rândul să depună cereri pentru a putea vine mărțișoare. Actele se descarcă online, dar, pentru că totul e foarte transparent, ele se depun… fizic.

Cei care vor să vândă în acest an mărțișoara la Timișoara pot depune numai luni și marți cereri pentru unul din cele 305 anplasamente disponibile. „Cererile se vor înregistra la camera 12, ghișeele 8 și 9, în 22 și 23 februarie, în intervalul orar 8-18”, a transmis PMT.

Altfel spus, oamenii trebuie să vină la primărie să aducă neapărat o cerere-tip, o copie a actului de identitate, cartea de identitate sau act firmă – copie Certificat Unic de Înregistrare). Totul, la Camera 12, de la parter. Acolo se plătesc și taxa de autorizare de 69 de lei, taxa de imprimat de 6 lei și taxa de ocupare a domeniului public de 0,10 lei/mp/zi. 

În aceste condiții, pentru că nu sunt disponibile decât 305 amplasamente, din care doar 30 în Piața Victoriei, oamenii s-au așezat la rând în curtea PMT încă de dimineață. Vă reamintim, promisiunile din campania electorală ale lui Dominic Fritz & co vorbeau despre viitoarea „cea mai transparentă primărie din România”. Mesajul cu „primăria de sticlă” n-a ajuns însă și pe la parterul instituției. Cel puțin nu încă.