20 ianuarie 2021

Voluntaria, cel mai nou proiect al FITT. Platformă pentru cei care fac bine în comunitate

voluntaria

Voluntarii și organizațiile de tineret din Timiș au de acum un spațiu comun, în care se pot întâlni, își pot vedea proiectele și pot pune la cale lucruri bune pentru comunitate. FITT a lansat, chiar în Săptămâna Națională a Voluntariatului, Voluntaria, o platformă specială.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, care reunește 30 de organizații de tineret din județul Timiș, și Fundația Națională pentru Tineret au lansat Voluntaria. Este vorba despre o platformă care unește voluntarii și organizațiile din județul Timiș.

„Voluntaria aduce în același spațiu virtual atât organizațiile de tineret, cât și tinerii care își doresc să se implice în programe de voluntariat. Platforma este locul în care tinerii pot afla mai multe despre comunitatea din care fac parte, despre activitățile și evenimentele ce se desfășoară. Mai mult decât atât, aceasta este un spațiu de învățare ce oferă resursele necesare pentru o educație non-formală”, spune Cezara Mălăncuș, din partea FITT.

După ce se înregistrează pe noua platformă, tinerii și organizațiile au la dispoziție o serie de beneficii. Printre acestea, selectarea proiectelor în funcție de domenii, perioadă sau localitate, promovarea oportunităților de voluntariat, procedură de selecție direct în cadrul platformei etc. Voluntaria este realizată de Fundația Județeană pentru Timiș, prin intermediul proiectului Youth Centers UP II, finanțat prin Corpului European de Solidaritate și cofinanțat de CJ Timiș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: