Voluntari la treabă, la Muzeul Satului din Sintești / FOTO

Intervenții mici, dar foarte importante: reparații la acoperiș, renovarea toaletei, zugrăvirea sălilor de expoziție. Cu asta s-au îndeletnicit sâmbătă voluntarii care au răspuns apelului celor de la Acasă în Banat și au mers la Sintești, la Muzeul Satului. Vor mai veni o dată în acest an, să termine ce au început.

Sâmbătă dimineață, 25 de voluntari s-au adunat la Sintești, pentru a da o mână de ajutor la renovarea muzeului sătesc. Primul lucru a fost adunarea, cu mare grijă, a exponatelor, pentru a pregăti camerele de zugrăvit. Vremea a ținut cu cei harnici, așa că, deși suntem în prag de iarnă, a fost destul de cald. Li s-a alăturat voluntarilor și viceprimarul din Margina, Cosmin Popescu, asigurând materialele necesare, transportul și orice altceva a fost nevoie.

„Am reușit să reparăm acoperișul în două locuri, să începem renovarea toaletei, care mai necesită timp pentru a se usca materialul înainte de a continua, să zugrăvim cele două săli de expoziție principale și holul, să revopsim toate ferestrele și ușile, să amenajăm accesul la exterior. Vom reveni în curând pentru a finaliza lucrările la toaletă, retușuri și zugrăvirea ultimei încăperi din spate. Iar la primăvară ne dorim să organizăm o nouă acțiune pentru refacerea fațadei”, transmit cei de la Acasă în Banat.

Voluntarii au fost răsfățați,, din punct de vedere gastronomic, de echipa Mic Dejun La Margina, care a pregătit mâncare tradițională, gustoasă și caldă.

About Post Author