Victor Neumann va cere daune morale de la CJ. A câștigat definitiv un proces, dar nu revine la MNArT

victor neumann

Istoricul Victor Neumann are o sentință definitivă de la Curtea de Apel, într-unul din procesele pe care le are cu CJ Timiș. Aceasta anulează două decizii în ceea ce-l privește, dar nu obligă CJ să refacă evaluarea. Neumann anunță că va cere daune morale.

„A rămas definitivă sentința Tribunalului Timiș prin care a fost anulată dispoziția de încetare a contractului meu de management a Muzeului Național de Artă Timișoara (…) Voi introduce o acțiune în despăgubiri pentru recuperarea remunerației stabilită prin contract pentru perioada care rămăsese de la așa-zisa evaluare și pînă la data la care contractul a expirat. Totodată, voi solicita și daune morale pentru lezarea reputației de istoric și profesor universitar obținute printr-o muncă onestă și de lungă durată”, a notat Victor Neumann, pe Facebook.

Potrivit acestuia, intenția a fost „să se facă dreptate atunci cînd evaluările manageriale sînt influențate de diverse presiuni, respectiv sînt strîmbe sau nelegale”.

Nimic despre CNSAS

Victor Neumann a depus în instanță, anul trecut, mai multe acțiuni împotriva CJ Timiș și a președintelui acestei instituții, Alin Nica.

Sentința rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel datează din februarie 2022. Magistrații de la Tribunalul Timiș au anulat atunci procesul-verbal emis de comisia de soluţionare a contestaţiilor din CJ Timiş, dispoziţia emisă de preşedintele CJ Timiş privind aprobarea rezultatului final al evaluării și dispoziţia emisă de preşedintele CJ privind încetarea contractului de management al lui Victor Neumann. Instanța nu a obligat însă CJ să reevalueze managementul pe anul 2020 al lui Neumann Victor și să numească altă comisie de evaluare.

Totul a început în aprilie 2021, când Victor Neumann a primit nota 6,04 la evaluarea anuală. Legea prevede că, dacă nota finală e sub 7, rezultatul e nesatisfăcător, iar directorul poate fi înlocuit. Comisia a recomandat, în aceste condiții, „încetarea contractului de management”.

A fost prima reacție a lui Victor Neumann, după ce, în urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel București a dat dreptate Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. CNSAS a stabilit că istoricul timișorean a fost colaborator al Securității.

About Post Author