Vaze și obiecte decorative, printate 3D și realizate de studenții la Arhitectură / FOTO

arhitectură

În holul Bibliotecii Universității Politehnica poate fi vizitată, până luna viitoare, o expoziție inedită. Ea cuprinde lucrări realizate de studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism, care au învățat să folosească tehnologiile și echipamentele de imprimare 3D.

Expo Fabricație Digitală este alcătuită din lucrările realizate prin imprimare 3D ale studenților de la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, respectiv ale masteranzilor din programul „Tendințe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior”.

Primul exercițiu este elaborat de studenții de la specializarea Mobilier și Amenajari Interioare, în cadrul disciplinei Proiectare asistată de calculator, sub îndrumarea ș. l. dr. arh. Diana Giurea. Studenții s-au familiarizat cu uneltele de modelare digitală pe care le-au aplicat în scopul generării unei… vaze. Cele 30 de proiecte prezentate au la baza operații de modelare digitală parametrică prin intermediul unor definiții geometrice cu variabile.

Exercițiul al doilea a fost realizat de studenții masteranzi înscriși în anul I de studii la programul Tendinţe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior, în cadrul disciplinei opționale Modelare 3D avansată și fabricație digitală, sub îndrumarea s. l. dr. arh. Andreea Anghel. Cursul s-a bazat pe experimentarea diferitelor metode de construcție în 2D si 3D, trecând progresiv de la construcții de volume simple, cu suprafețe drepte, la construcții complexe, cu suprafețe curbe. Tema finală a fost crearea unor piese de mobilier, obiecte decorative sau funcționale specifice arhitecturii de interior. Acestea au fost transpuse în realitate cu ajutorul printului 3D. Expoziția reunește 21 de proiecte.

Obiectele au fost realizate cu tehnologia de imprimare 3D, prin intermediul echipamentelor disponibile la FAUT și la Biblioteca UPT. Expoziția va putea fi vizitată până în 16 februarie, în holul central al Bibliotecii UPT.